CityCruiser - Original
CityCruiser - OriginalCityCruiser - Original
CityCruiser - OriginalCityCruiser - Original
CityCruiser - OriginalCityCruiser - Original
CityCruiser - OriginalCityCruiser - Original
CityCruiser - OriginalCityCruiser - Original
CityCruiser - OriginalCityCruiser - Original
CityCruiser - Original

CityCruiser - OriginalGesloten opbouw t.b.v. BE segment

De CityCruiser Original is de oplossing voor het vervoer van een beladen (maximaal 3,5 ton inclusief laadbak) bedrijfswagen met een gesloten opbouw. Dit maakt uw bedrijfswagen geschikt voor vervoer van nagenoeg alle goederen, van postpakketten tot bouwmaterialen en retailgoederen.


Door de lichtgewicht constructie uit aluminium met keuze uit verschillende wandinvullingen afhankelijk van de toepassing is de gesloten carrosserie specifiek geschikt voor kleinere transportwagens welke u mag besturen met een BE-rijbewijs. Bent u opzoek naar een snaplock, een carrosserie bestaande uit plankdelen van aluminium, dan is dat ook mogelijk.

De CityCruiser Original is leverbaar in 3 types:

  • Amsterdam; aluminium snaplock
  • Oslo; 25 mm licht geïsoleerd
  • Parijs; 3,8 mm kunststof

Voor het vervoer van gekoelde waren is er de CityCruiser Helsinki met geïsoleerde opbouw.

Grondraam
Het grondraam wordt opgebouwd uit 60 mm hoge aluminium extrusie profielen welke volgens de opbouwvoorschriften van de truckfabrikant op het chassis worden bevestigd.

Vloer
De vloer bestaat uit 15 of 18 mm dikke platen voorzien van antislip patroon en mes-en-groef verbinding bij de verbindingsnaden.

Achterzijde
Compleet geanodiseerd aluminium portaal met daarin 20 mm dikke Ecofont deuren. Hang- en sluitwerk bestaat uit twee RVS opbouwsluitingen met slot, vier geanodiseerde aluminium scharnieren en twee RVS deurvastzetters.

Zijwanden/kopschot
Diverse wandinvullingen – aluminium snap-lock, 25 mm licht geïsoleerde, of 3,8 mm BoyriLight kunststof panelen.

Laadklep + Topklep i.p.v. achterdeuren:
Laadklep Dhollandia 750 kg  of 1000 kg - 4 cilinder, voorzien van aluminium platform. Topklep met doorlopend scharnier en gasveren, waterkering en aluminium laadklepdorpel tegen portaal.

Dak
Opgebouwd uit geanodiseerd aluminium kap- en brute aluminium toogprofiel met een lichtdoorlatende polyester plaat. Geïsoleerd 25 mm dakpaneel tegen meerprijs.

Kleurstelling
Wanden en achterzijde in 4 gangbare witte cabinekleuren; omrandingen in geanodiseerd aluminium.

Elektra/verlichting
Aan de achterzijde blijven de achterlichten in de originele lichtbakken gemonteerd. Aan de binnenzijde is de laadruimte standaard voorzien van 1 stuks LED plafonnière. Tevens wordt de carrosserie voorzien van wettelijk verplichte zijverlichting, LED topverlichting achter en derde remlicht.

Algemeen
Zwarte kunststof spatschermen boven de achterwielen, al dan niet voorzien van spatlappen en  aluminium zijafscherming op RVS steunen. De carrosserie wordt desgewenst keuringsklaar afgeleverd, exclusief het wegen en keuren zelf.

Het aantal opties is bijna onbeperkt. Van standaard oplossingen zoals opstappen, zijdeuren, pijpenluikjes, verschillende wandinvullingen, spiegeloverbouw, lat om lat, bindrail, sjorogen tot complete wanden met harmonicadeuren.

Naast een aantal standaard afmetingen, kan de Citycruiser worden gebouwd in de door u gewenste afmetingen.

Laadklep Dhollandia 750 kg of 1000 kg - 4 cilinder, voorzien van aluminium platform. Topklep met doorlopend scharnier en gasveren, waterkering en aluminium laadklepdorpel tegen portaal.

CityCruiser Original is een oer-Hollands product verkrijgbaar bij elke Nederlandse Carrosseriebouwer.

RTS werkt nauw samen met een aantal carrosseriebouwers welke vergaand gespecialiceerd zijn in de Citycruiser.

  • Hofpoel - Twello
  • Jonker - Apeldoorn
  • Rüttchen - Veghel
  • TAL - Weert
  • WEMA - Nijverdal
  • IJntema - Heerenveen

Neem contact op met een van deze carrosseriebouwers voor de bijna onbeperkte mogelijkheden welke de Citycruiser biedt.

Direct naar uw Cruiser dealer